CASE STUDY

De verkoopafdeling van startup Indebuurt.nl naar de next level

De uitdaging: verkoopafdeling zoekt challenger

De Persgroep is een interne startup gestart, genaamd Indebuurt.nl. Zelf kregen ze het nog niet voor elkaar om hiervoor een echte verkoopafdeling op te zetten. Ze zochten daarom een externe partij die hun product kon verkopen aan het MKB van Nederland. Zo kwam PARTOF in de picture. We kregen twee taken: hun product verkopen én de Persgroep helpen bij het opzetten van een succesvolle interne verkoopafdeling. Na het project wilden zij onze werkwijze namelijk zelf kunnen voortzetten.

Onze oplossing: een combi van direct, persoonlijk, telefonisch en online

Het Nederlandse MKB, en dan vooral de retail, is een markt die moeilijk te benaderen is. Daarom besloten we samen te werken met de regiokantoren. Zo konden we een goede klantanalyse maken en daarmee onze doelgroep samenstellen. Onze strategie werd een combinatie van verschillende kanalen. Persoonlijk bezoek zorgde voor het haakje, waarna elke andere afdeling hieraan werd gekoppeld. Zo kon de prospect direct, persoonlijk, telefonisch of online converteren. Voornamelijk de persoonlijke aandacht en het laagdrempelig handelen van de door PARTOF gevormde new business accountmanager was een succes.

Collateral benefit

Het werken met een startup binnen dit grote bedrijf leverde een schitterende dynamiek op. Het was mooi om onze visie op persoonlijk converteren over te kunnen brengen op de Persgroep. Doordat wij de interne verkopers van de Persgroep zoveel mogelijk in het proces meenamen konden we ook dit kanaal laten groeien. “Collateral Benefit” noemen wij dat!

“Een samenwerking met PARTOF_ is altijd dynamisch en vol ideeën. Leuk om daarna te lezen en te ervaren dat ze ook echt doen wat ze zeggen.”

Complete focus op verkoop

De startup is volop in ontwikkeling. Er zijn inmiddels meer dan 20 steden live en binnen de interne verkoopafdeling ligt de volledige focus op Indebuurt.nl. Dat we deze werkwijze bij de Persgroep hebben kunnen activeren is voor ons een kroon op ons werk.

Klinkt dit naar meer? Wij vertellen graag hoe we ook jou kunnen helpen groeien.