CASE STUDY

DELTA: het mooiste van Zeeland overal bereikbaar

De uitdaging: een kansrijk, maar spannend verkoopkanaal

Na een overname wilde DELTA het huidige klantenbestand flink gaan uitbreiden op het gebied van TV, internet en energie. We zien mooie kansen in het deur aan deur kanaal, maar het is wel een beetje spannend. Waarom? DELTA heeft jarenlang geholpen aan een strijd om verkoop aan de deur tegen te houden, voornamelijk om concurrentie uit de provincie te houden. Zouden de Zeeuwen geen weerstand voelen tegenover verkoop aan de deur vanuit DELTA? Dit moesten we voorzichtig aanpakken.

Onze oplossing: een zorgvuldige aanpak

De eerste stap: met elkaar in gesprek. Hoe gaan we dit doen? We wilden zorgvuldig te werk gaan, dus gingen we op onderzoek uit. Was de prospect ooit klant? Waarom nu niet meer? Welke andere diensten neemt hij/zij af? Toen dit helder was konden we praktisch aan de slag. We begonnen met een vooraankondiging in off- en online media, zodat onze adviseurs de mensen niet zouden overvallen. De adviseurs kregen duidelijke instructies en gingen goed voorbereid bij de prospects langs. Heel belangrijk: de adviseurs mochten niet irritant en opdringerig overkomen. Vriendelijk en behulpzaam, dat waren de kernwoorden.

Vertrouwen in onze expertise

Tijdens dit traject werken wij zeer nauw samen met DELTA. In de beginfase hebben wij onze expertise ingezet om DELTA vertrouwen te geven in het deur aan deur kanaal. Wij namen hen aan de hand bij alle ontwikkelingen die nodig waren. Op dit moment zorgen wij ervoor dat de deur open blijft tijdens hun verbouwing. Iedereen met de juiste focus. Wij natuurlijk op het binnenhalen van nieuwe klanten.

Een verrassend succes

Onze zorgvuldigheid heeft uiteindelijk heel goed uitgepakt. Voor DELTA is de acceptatie van de markt een grote verrassing. Het proactief verkopen werkt. Dagelijks zorgen we nog voor nieuwe klanten of klanten die upgraden. Met een totale conversie van boven de 25% op alle deuren kunnen we spreken van een groot succes!

Klinkt dit naar meer? Wel je ook deel uitmaken van een jong en enthousiast verkoopteam en aan de slag in Zeeland? Solliciteer nu