CASE B2B

Persoonlijk ondernemers benaderen

De uitdaging: ondernemers bereiken via een (e)DM werkte onvoldoende

Soms lijkt het zo makkelijk. Je stuurt een e-mail of DM en dan bellen de nieuwe klanten vanzelf. Toen wij in contact kwamen met DELTA Fiber Nederland (toen: CBIZZ) ging het gesprek al snel over de snelle groei die ze doormaken. Ze voorzien bedrijventerreinen van glasvezel en bieden dan hun dienst aan. Maar wat ze ook deden, de conversie bleef uit. Onvoldoende ondernemers kozen voor de mogelijkheid om hun bedrijf aan te sluiten op glasvezel.

De oplossing: dan gaan we toch gewoon even langs

De ondernemer is druk. Maar nee zeggen aan de telefoon of de DM in de prullenbak gooien is veel makkelijker dan als je netjes wordt aangesproken in jouw eigen bedrijf. De boodschap blijft natuurlijk mooi. De frustratie is namelijk groot bij de ondernemer. Ze betalen vaak veel te veel voor een veel mindere verbinding. 

Nou, dan gaan we toch gewoon even langs. Wij zorgden voor een intens team dat voor langere tijd op het bedrijventerrein aanwezig was. Vooral in de ochtend en het einde middag hadden ze leuke gesprekken. De ondernemer gaf vaak toe dat het overstappen op een andere verbinding minder aandacht heeft. Ze weten vaak niet waar te beginnen. We boden ze aan om in gesprek te gaan met een accountmanager die zelf of samen met een lokale telecomdealer langskomt.

Positief verrast

De ondernemer was vaak positief verrast als we aangaven dat wij het niet konden verkopen. Naar wens van de opdrachtgever waren wij aanwezig op concreet met datum en tijd een lead aan te maken. Op die manier waren we niet “te bedreigend” aan de deur en op zoek naar de directe order. Het gaf een gevoel van vertrouwen en dat DELTA echt mee denkt in de oplossing.