15 augustus 2022

Wij zijn helemaal van de baan!

Er is er maar één die weet wat jij wil; en dat ben je zelf. Onze We Don’t Judge-mentaliteit zit ingebakken. Het gaat om de waarom-nu-wel-vraag en welke kans wij samen gaan grijpen. Bij Vandebaan praten we dagelijks met héél véél mensen. Maar of dat nou (ander) werkzoekende of -gevers zijn, dat maak niet uit. Wij gaan compleet van de baan voor die perfecte match.

Okay, eerst even uitleggen: Vandebaan is een onderdeel van PARTOF Sales & Marketing. Al jaren zijn we bekend met het werven van (commerciële) collega’s. Wij zijn daarin vooral gespecialiseerd in het spreken met nieuwe collega’s die nog geen commerciële kennis hebben. Sterker nog; sommige hebben nog nooit een verkoopgesprek gehouden. En dat is hélémaal geen probleem. En juist exact die gesprekken, gecombineerd met een team die allemaal dezelfde weg hebben bewandeld, was de geboorte van Vandebaan: Eigenwijze werving & selectie.

Wij weten dat het soms rete-spannend is om op zoek te gaan naar ander werk. Helemaal als je het heel graag wil, maar denkt dat het niet haalbaar is. Tot je het gewoon doet. Eén ding weten wij zeker. Werken kan overal, maar het naar je zin hebben is echt veel belangrijker. Wij hebben allemaal één ding gemeen binnen Vandebaan. Het werk dat we nu doen vinden we nu echt heel vet, maar ooit dachten we dit nooit te kunnen.

Waar ik over vijf jaar sta in het leven? Nou, gewoon op dezelfde plek! Waar anders?

“We hebben in een korte tijd al bijna 100 leuke plaatsingen bij gave bedrijven, vertelt oprichter Chris trots! En weet je wat het meest opvallende is? Hoe slecht bedrijven in staat zijn om met kandidaten zonder (juiste) CV in gesprek te zijn. En dat is juist het leukste om te doen. We kennen allemaal die gesprekken waar je samen CV doorloopt en je een hoop cliché-vragen om je oren krijgt, zoals: waar sta je over vijf jaar in het leven? Nou, gewoon op dezelfde plek. Waar anders?”. En zo’n antwoord wil je als kandidaat natuurlijk niet geven, maar als je heel graag iets anders wil doen maar je weet niet hoe, dan blijf je lekker zitten waar je zit. Toch? Een samenwerking met Vandebaan gaat ook altijd samen met een traject waarin we samen met de opdrachtgever goed kijken naar de manier waarop we kandidaten werven. En de kandidaat begeleiden we heel goed naar zijn droombaan toe. Want dat hij het niet kan, dat denken/horen ze al lang genoeg. En dat de markt op slot zit? Onzin! We spreken op acquisitie-dagen minimaal 30-50 werkzoekenden. En die kan iedereen goed gebruiken. Toch?

Inmiddels is er een leuk jong team van vier collega’s dagelijks aan de slag om te matchen en werken we samen met meerdere instanties. Je kan echt alles doen via Vandebaan en solliciteren doen we zonder beren: inschrijven, bellen en voorstellen. JUST DO IT (NIKE). En wij zeggen niets anders. We makende eerste stap naar iets anders gewoon makkelijk. Geen lange formulieren op websites, niet je cv opsturen en ook zeker niet je motivatie vragen. Wij willen je zien, horen en meemaken.

Wil je ook samenwerken? Neem dan snel 🏎 (of minder snel 🐌) contact met ons op.