12 juli 2022

Meer klanten door een gele zwembroek

Resultaat Klanten Fun

Wij worden blij van een goed gesprek met mogelijke klanten. Als Field Marketing Bureau staan we dagelijks letterlijk middenin de doelgroep van onze opdrachtgevers. Met on- en offline campagnes, leadgeneratie, afspraken maken, persoonlijke gesprekken, inbound callcenter en landingspagina’s realiseren we een echte 360ยบ executie. Maar soms is het gewoon zo mooi om met een weddenschap (of moet ik wetenschap zeggen ๐Ÿ˜€) een uitmuntende score te halen. Ook al betekent dat een gรชnant momentje voor mij.

“Van een verkoopdag maken we gewoon altijd een feestje” zegt Fieldsales Manager Yassir met een schitterend Twents accent. Ja, want hij komt namelijk onder de rook van Almelo weg. Of zeg je dat niet zo? Hij weet als geen ander dat het heel belangrijk is om de focus op je doel te houden. En het is heerlijk als hij de uitdaging met mij opzoekt.

Bij PARTOF zijn we niet van de incentives met dikke horloges, meet & greets met HipHop-sterren of verre reizen. Heel eerlijk zetten we ons daar met alle liefde vanaf. We geloven dat je als fieldmarketing-bureau naar iedereen transparant moet zijn. Dus dan ben ik altijd heel blij als Yassir dat ook naar mij is.

Uitdaging: (y) Ehhhh Chris? (c)Ja, Yassir. (y) Je weet dat we een Sales Rally (voorbeeldje) hebben. toch? (c) jazeker. (y) Ik wil op die dag minimaal 90 sales halen. (c) okay, dat moet lukken, toch? (y) Maar ik heb slechts 11 verkopers (c) Dat is dan 8,18 per verkoper (y) klopt, wijsneus. Die rekensom had ik ook gemaakt ๐Ÿ™‚

Oplossing: (y) Ik wil er eigenlijk een nog leukere dag van maken voor de verkopers in het veld (c) okay, dat zou ik zeker doen. Maar wat gaat dat opleveren? (y) die 90 sales (c) okay, maar zijn we dan tevreden? Of mogen we dan meer verwachten? (y) Ik weet zeker dat ik nog meer kan doen samen met het team (c) okay, ik ben benieuwd. En weet je wat….(toen maakte ik de kapitale fout )…als je er 100 netto weet te halen dan was ik in een gele zwembroek jouw auto (y) Dat zijn er 9,09 per verkoper (c) klopt, wijsneus. Die rekensom had ik ook gemaakt ๐Ÿ™‚

Resultaat: Mooi hรฉ, nu verwacht je natuurlijk een enorm succesverhaal. Foto’s van een feestende Yassir op de tafels van kantoor, confetti, dikke beats en veel champagne. Helaas! (y) โ˜Ž๏ธ Balen man, ik heb het niet gehaald (c) Ik zag het in de systemen. (y) 103 bruto sales en 7% cancels, dus we zijn op 96 uitgekomen (c) Dat is bijna 7% meer dan je in eerste instantie had verwacht (y) klopt, wijsneus. Die rekensom had ik ook gemaakt ๐Ÿ™‚ (c) Je hebt de uitdaging op tijd gezien, actie ondernomen, keihard met je team gewerkt en tot de laatste minuut het geloof behouden. (y) Dus jij wast mij auto? (c) Zeker, maat! Komt goed. ๐Ÿš€ En dan een paar weken later ontvang je een cadeau ๐Ÿ˜‚ Herken je zijn hoofd?

Meer klanten door Fieldmarketing

Hou je onze socials in de gaten voor het “bewijs”? Ben je ook op zoek naar een samenwerking voor meer nieuwe klanten? Bij PARTOF koppelen we altijd de strategie aan een stevige executie. Kom je koffie drinken? โ˜•๏ธ

โค๏ธ Chris