14 april 2020

Solliciteren: 3x een date

Solliciteren Daten Stappenplan

Nieuwe PARTOF’ers zoeken we altijd zorgvuldig uit. Het sollicitatieproces is een beetje zoals daten. We beginnen met een gezellig gesprek onder het genot van een lekker drankje. Vervolgens nodigen we je uit voor een tweede date: een kijkje in ons dagelijks leven. Op de derde date gaan we de diepte in, om onze relatie uiteindelijk te bezegelen met… een handtekening!

Date 1: kennismakingsgesprek

We beginnen met een gezellig gesprek bij ons op kantoor. Wie ben je? Wat maakt PARTOF interessant voor jou? En waarom kies je voor sales? Een voorbeeld van de dingen waar wij o.a. benieuwd naar zijn. Uiteraard vertellen wij ook heel graag over wie wij zijn en waarom werken bij PARTOF onwijs leuk en leerzaam is. Kortom, doel van het gesprek: een antwoord vinden op de grote vraag: ‘Wat kunnen wij voor elkaar betekenen?’

Date 2: meeloopdag

Na kennis gemaakt te hebben, nodigen we je uit voor een meeloopdag. We laten je proeven van een werkdag bij PARTOF. Een van onze sales heroes neemt je mee op pad. Jullie bezoeken samen onze prospects. Al snel zal je merken dat door2door sales erg afwisselend is. Iedere deur staat voor een nieuw persoon, met een nieuw verhaal en nieuwe wensen.

Nadat je een paar keer mee hebt gekeken en geluisterd, is het jouw beurt. Je opent het gesprek aan de deur door jezelf en je collega voor te stellen en uit te leggen waarvoor jullie komen. Jouw buddy voor die dag neemt het daarna weer van je over. Waarom we dit doen? Zodat je kunt voelen hoe het is om iemand aan te spreken en je verhaal te doen. We willen jou laten ervaren hoe het écht is om bij ons te werken.

Sollicitatieproces - meeloopdag

Date 3: training

Was de meeloopdag een succes? Dan nodigen we je uit voor de training. Deze bestaat uit twee delen: de producttraining & de commerciële training. ’s Ochtends vertellen we je alles over het product dat je straks gaat verkopen en uit naam van welke opdrachtgever je dat gaat doen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat je hier alle ins en outs van kent. Zo weet je straks direct het beste product voor iedere individuele klant aan te wijzen.

’s Middags gaan we sleutelen aan je commerciële vaardigheden. Hoe open je het gesprek aan de deur? Hoe achterhaal je de behoeften van de klant? En welke houding neem je daarbij aan? Na de commerciële training weet je precies hoe je door heel bewust een gesprek vorm te geven, de klant optimaal kunt helpen.

Sollicitatieproces - training

Hoera, you’re PARTOF_US

Na de training ga je direct aan de slag. Nu zit alles nog vers in je geheugen. De hoogste tijd dus om wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen. Want een goede verkoopadviseur word je door te doen, doen en nog eens doen.

Kan jij nu niet meer wachten om je sollicitatie te versturen en samen dit avontuur aan te gaan? Dat snappen we natuurlijk volkomen. Wacht dus ook gewoon niet langer: solliciteer 😄