2 april 2020

Sales Rally

Teamspirit Competitie Orders schrijven

Teamspirit. Knallen. Competitie. De PARTOF Sales Rally is weer een feit. Beladen met een flinke dosis kennis, motivatie, strijdlust en een heerlijk lunchpakket, gingen onze PARTOF’ers op pad. Gezamenlijk doel: minimaal 45 orders binnen 1 dag. Persoonlijk doel: de meeste orders schrijven. Voorwaarde daarbij is natuurlijk altijd een tevreden klant. Wordt de order gecancelled? Dan is de verkoopadviseur gediskwalificeerd.

Alles zit ‘m in de voorbereiding

’s Ochtends vroeg kwam het salesteam samen om hun kennis bij te spijkeren. Want niks zo belangrijk als alle ins en outs weten over het product dat je gaat verkopen. Onze Manager Field Sales zorgde voor een interessante, interactieve training. Wat zijn de USP’s van de opdrachtgever? En hoe vertaal je dit naar de behoefte van de klant?

Na overgoten te zijn met kennis (natuurlijk onder het genot van een goede lekkernij), kwam ook de opdrachtgever de Sales Rally-strijders nog even een peptalk geven. Dat is het mooie van een platte organisatie: iedere PARTOF’er kan direct schakelen met de opdrachtgever. De verkoopadviseurs stelde hun laatste vragen en ze waren klaar om de strijd met elkaar aan te gaan.

Photo challenge

Maar we lieten ze niet gaan zonder ze nog 1 ding mee te geven. PARTOF zou PARTOF niet zijn als we geen FUN element aan de dag zouden toevoegen. Daarom: een photo challenge. De verkoper die de meest opvallende, grappige actiefoto instuurde, won natuurlijk een mooie prijs. Het resultaat? ↓

And the winner is…

Zo’n Sales Rally heeft 2 kanten. Aan de ene kant heerst er een sterk ‘1 team, 1 taak’ gevoel. Samen gaan we voor die 45 sales en een tevreden klant. Maar, tegelijkertijd is er sprake van competitie. Want wie sleept de meeste orders binnen?.. Aan het einde van de dag kwamen onze sales helden samen om hier achter te komen. Maar eerst, onder het genot van een hapje en een drankje, de uitslag van het gezamenlijke doel.

Het was even spannend… Maar met een mooie 46 sales was de dag verlopen zoals voorspeld. Gezamenlijk doel: check. En dan… Wie heeft de meeste orders geschreven? Dat was onze sales king Swenn! Met een welverdiende prijs ging hij die avond naar huis. Maar eerst nog even gezellig borrelen met collega’s.

See you next time

Komt er nog een Sales Rally? Ja duh… Hij staat al gepland. We snappen natuurlijk heel goed dat jij daar ook aan mee wilt doen. En dat kan! Hoe? Solliciteer en ontwikkel je sales skills bij PARTOF. Stoot jij Swenn van zijn troon? Game on!