4 november 2019

Van verkoopadviseur tot zelfstandig ondernemer

Persoonlijke groei Ambitie Ondernemen

Onze verkoopadviseur Charlie gaat ons verlaten. Daar balen we enorm van, maar we begrijpen zijn keuze. Hij heeft namelijk een kick ass plan. Charlie maakt de stap om met een van zijn vrienden een eigen bedrijf te starten. En naar eigen zeggen heeft werken als verkoper bij PARTOF hem naar deze stap toe doen groeien. Daar zijn we best een beetje (heel erg) trots op!

Deze week vertelde Charlie ons dat hij Faney DC gaat opzetten. Met een goed doordacht businessplan gaat hij de zakelijke markt te lijf. De focus ligt op e-commerce: inkoop en verkoop. Het idee kwam ter sprake tijdens een avondje stappen. Maar, dit was niet de eerste keer dat het idee in Charlie opkwam. Al op 12-jarige leeftijd vertelde hij iedereen dat hij een eigen bedrijf wilde waarmee hij zichzelf rijk zou maken.

“Nu is het tijd om verder te knallen”

Nu, op 17-jarige leeftijd en met zijn havo-diploma in the pocket, gaat Charlie zijn droom ‘eindelijk’ verwezenlijken. Hij heeft volledige focus. “Nu is het tijd om verder te knallen. We gaan er voor de volle 100% voor.” Vandaar ook dat Charlie afscheid neemt van zijn verkoopfunctie bij PARTOF. Al zijn tijd en aandacht gaat vanaf nu naar Faney DC.

“Ik leerde kansen zien en grijpen”

Charlie kijkt terug op een leerzame en leuke periode. “Werken als verkoopadviseur bij PARTOF heeft mij veel vaardigheden geleerd die ik nu in ga zetten.” Het samenstellen van een pitch bijvoorbeeld. Dit zet hij nu in voor het maken van pakkende productbeschrijvingen. De gewenning om mensen aan te spreken komt goed van pas tijdens het netwerken. “Ook leerde ik om kansen te zien en deze te grijpen. Vandaar dat ik nu deze stap zet.”

“Die gast heeft ballen!”

“Kijk, dat is nou iemand met ballen”, aldus PARTOF-eigenaar Chris de Leeuw. “Ik durfde die stap pas op mijn 37e te nemen, terwijl het er al heel lang aan zat te komen.” Een commerciële bijbaan kan je echt heel erg helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Je leert binnen no time:

  • jezelf kort en bondig neer te zetten in een verkoopgesprek;
  • bezwaren te weerleggen;
  • en situationeel te handelen.

Bij PARTOF verkoop je meteen gave merken zoals VodafoneZiggo. “Dat geeft best wel een druk op die jonge schouders.” Zo ook bij Charlie. “Dat hij gedreven is en weet wat hij wil, dat zagen we op dag 1 al. Leuk om te horen dat hij het als verkoopadviseur naar zijn zin had bij ons en daardoor zo kon groeien. Persoonlijk vind ik dat echt het leukste van mijn vak. Ik hoop samen met het team nog veel van deze ruwe diamanten te mogen ontvangen en begeleiden.”

“Een aanrader voor iedereen met een ondernemerswens”

Aan iedereen met dezelfde ambities wil Charlie het volgende meegeven: “Ga gelijk volledig voor plan A. Werken in de horeca als je al weet dat je later iets met e-commerce wil doen, is geen slimme zet.” Werken in de branche waar jij je toekomst in ziet is dus the way to go. “Een baan als verkoper bij PARTOF was voor mij daarom ideaal. Een aanrader voor iedereen met een ondernemerswens.” Met gezonde tegenzin laten we Charlie gaan. Het ga je goed kerel!

Heb jij net als Charlie ambities op zakelijk gebied? Een (bij)baan als verkoopadviseur stoomt je klaar voor de toekomst. Leer jezelf te verkopen, zelfverzekerd mensen aan te spreken en kansen te herkennen. Gun jezelf deze persoonlijke groei. Solliciteer & ga direct aan de slag!

Op de hoogte blijven van inspirerende verhalen zoals deze? Volg ons op Facebook, Instagram & LinkedIn!