24 juli 2019

“Terror” Blauwe vink verziekt vrije tijd van vakantiegangers

Fun Rust Vakantie

Er is niets vervelender dan wanneer je eindelijk kan genieten van je welverdiende vakantie, je alsnog allerlei appjes binnenkrijgt. Of het nu van werk is of die altijd zo gezellige familieapp, op vakantie willen we gewoon niet gestoord worden. Je wordt helemaal gek van het gekwetter van die Blauwe vink, maar de groepsapp verlaten is ook alweer zoiets. Komt niet echt sociaal over. En toch is dat precies wat je moet doen!

Je wordt helemaal gek van het gekwetter van die Blauwe vink

Ultieme rust

Je kunt een groepsapp op ‘stil’ zetten. Je krijgt dan geen meldingen meer, geen gepingel en geen getringel van die ene -op de soms zenuwen werkende- groep. “Dit is inderdaad de enige manier voor ultieme rust” volgens Fieldmanager Yassir. “Ik verwacht ook helemaal niet dat iemand een reactie geeft als ze op vakantie zijn. Je hoeft er niks mee te doen en op deze manier word je er niet meer door gestoord en kun je gewoon af en toe – wanneer het jou uitkomt – de app checken of er nog iets boeiends tussen al het gekwebbel door is gekomen.”

Rust? Zet alles uit

Niks doen lijkt heerlijk om je te ontspannen maar het werkt vaak niet. Doordat er nog veel stresshormonen in je lichaam aanwezig zijn voel je je onrustig in het begin van de vakantie. Ga lekker wandelen in de natuur of maak een fietstocht. Hierdoor komt er serotonine vrij en dat geeft je een goed gevoel. Ons lichaam is erop gebouwd om te bewegen en zich hierdoor goed te voelen. En wanneer je in de natuur bent, kom je ook nog eens vanzelf tot rust.

Laat je werk echt achter je en laat je laptop thuis. Om volledig te kunnen ontspannen op vakantie is het noodzakelijk om je werk volledig los te laten. Check en beantwoord geen mail. Wanneer je je werk niet volledig los laat tijdens je vakantie profiteer je minder van de voordelen. “Al onze werkmiddelen maken het makkelijk om iedereen te laten weten dat je er even niet bent” zegt oprichter Chris de Leeuw. “Daar is het inmiddels gewoon vakantie voor. Lukt je dat niet of gaat het fout? Dan heb je dat waarschijnlijk eerder al niet goed geregeld.”

Het werk loslaten is een kwestie van willen

Laat collega’s en klanten op tijd weten dat je op vakantie bent en zorg ervoor dat ze bij noodgevallen een collega kunnen bellen. Jouw vervanger kan belangrijke zaken voor je afhandelen. Onbereikbaar zijn hoort ook bij vakantie. Het werk loslaten is een kwestie van willen, het draait echt wel door zonder jou.

Even niet storen

Een bepaalde groepsapp op stil zetten hoeft niet meteen voor altijd, trouwens. Je kunt het gebruiken voor je vakantie. maar ook eventjes instellen, wanneer je je even volop wil concentreren op je werk.

Geniet van de rust. Fijne vakantie!