4 juli 2018

Meeloopstage: Junior Accountmanager

Dit is een stage waar je met echte klanten kan spreken. Gewoon meedoen met de verkopers en trainen in het veld. Hier komt het geleerde in de rollenspellen echt van pas. Bij PARTOF hebben we meerdere plaatsen voor interessante stages. Afgelopen weken mochten wij genieten van Kaylin. Vlak voor haar vertrek gaat ze met PARTOF-oprichter Chris in gesprek en geeft Kaylin aan wat ze van deze stage vond.

De man die de deur opendeed in zijn onderbroek vergeet ik echt nooit meer! Kaylin

Hoe ben je bij PARTOF gekomen?

Via de website stagemarkt.nl kun je kijken bij welke bedrijven je stage kunt lopen. Ik zag twee bedrijven staan en heb toen naar jullie een e-mail gestuurd. Ik kreeg snel een reactie en gesprek. Lekker simpel en snel.

Waarom koos je voor ons?

Het gevoel vanuit het gesprek was goed. De salesmanager Laurens gaf een inhoudelijk beeld  van de stage. Ik werd vanaf dag 1 echt PARTOF. Ik vond het leuk om te horen dat er afwisseling was tussen mee met de verkopers, zelf verkopen, volgen van verkooptraining en ook meewerken op de binnendienst verkoopafdeling. Natuurlijk is het gaaf dat je dan ook een goede stagevergoeding krijgt en bonus voor de orders die je schrijft.

Wat was jouw doel?

Ik volg de opleiding Junior Accountmanagement op het MBO Rijnland in Alphen. Tijdens mijn vorige snuffelstage kwam ik erachter dat een commerciële functie mij heel leuk lijkt. Omdat PARTOF echt de focus heeft op het persoonlijke verkoopgesprek, voor bijvoorbeeld bedrijven als VodafoneZiggo, leek het mij een logische aansluiting op dat onderdeel van mijn opleiding. Als ik straks ergens als accountmanager aan de slag wil gaan, heb ik natuurlijk wel ervaring nodig.

Wat is je het meest opgevallen tijdens jouw stage?

Vooral het feit dat je heel vaak weerstand van de klant kunt weghalen door een goed gesprek. Echt vaak begint het aan de deur met de opmerking dat die persoon er geen interesse in heeft, maar met een paar goede vragen kom je dan toch binnen en mag je een productpresentatie houden. Verkopen op basis van een goed gesprek kan echt.

Je bent ook zelfstandig gaan verkopen. Hoe vond je dat?

Gaaf, ik heb zelfs orders geschreven! Het voorbereiden en uitvoeren van een verkoopgesprek oefenen we ook weleens op school, maar in de praktijk is het toch wel heel anders. Je spreekt hier zoveel verschillende mensen en daar leer je heel veel van. Omdat het echte klanten waren vond ik het zelfs makkelijker dan voor medestudenten. En als je dan toch na de eerste weerstand in gesprek mag met de prospect en een order schrijft, dan voelt dat hetzelfde als het scoren van een doelpunt. Ik word er gewoon blij van. En heel eerlijk gezegd snap ik niet dat sommige mensen het zo lastig vinden om op deze manier te verkopen.

Wat ga je nooit meer vergeten van deze stage?

Dat zijn echt veel dingen. Maar toen ik met teamleider René voor een deur stond en een man opendeed in zijn onderbroek, vergeet ik echt nooit meer. Wat heb ik achteraf gelachen!

Chris over Kaylin

Wat een hardwerkende meid! Gedreven en weet op haar 17e al heel goed wat ze wil en wat niet. Ze is kritisch en leergierig. Durft het ook te zeggen als ze iets niet snapt. Al moet ik zeggen dat ik het maar weinig heb mee mogen maken dat ze iets niet snapte. Mooi om te zien dat haar juiste normen en waarden terug te zien zijn in haar verkoopresultaat. Simpelweg tijdens haar dagen in het veld (oh…. is het trouwens duidelijk dat wij het werkgebied van de verkopers zo noemen, lacht Chris) heeft ze geen klachten gehad en waren haar verkochte diensten 100% netto.

Wat wil je Kaylin nog vragen?

Nou, heel eerlijk. Is er een uurtje in de week dat je niet werkt met al die bijbaantjes? Oh….en weet je echt niet dat Guns N’ Roses een band is uit de jaren 80?

Kaylin over PARTOF

Het is echt een familie. Ik vind het heel prettig dat alles wordt besproken. Die eerlijkheid ervaar ik echt niet bij andere bedrijven waar ik bijbaantjes heb. Ik heb superveel geleerd.

Blijf je gezellig nog bij ons werken deze zomer?

JA!

Wil je ook een onvergetelijke commerciële stage bij PARTOF? Kijk dan bij onze vacatures